2009. december 8., kedd

Részletes ismertető

2009. december 10-én, csütörtökön délelőtt, 10.00 órától kezdődnek a dolgok, rendezkedünk, pakolunk, és előkészítjük a terepet.

11.00 órától várjuk az érdeklődőket tájékozódásra, beszélgetésre. Itt kerül majd sor egy alapvető regisztrációra, ahol nagyjából elosztjuk a jelentkezőket olyan létszámú csoportokba, ahol még mindenkivel tudnunk megfelelően foglalkozni. Ugyancsak 11.00 órától kezdődnek az egész napos programok is, ezek 14.30-ig tartanak. Ezek keretében letesztelhetitek kerékpárotok féktávját, részt vehettek KRESZ-teszten, aminek a hibátlan megoldói között bringás biztonsági felszereléseket sorsolunk ki, és végül, de nem utolsósorban tájékozódhattok szegedi természetbarát szervezetek munkájáról az infostandoknál. Természetbarát és közlekedési, balesetbiztonsági kiadványokat olvashattok, vihettek haza. Kérésre megvizsgáljuk kerékpárod állapotát, és tájékoztatunk az esetleges szervizelés, szerelések szükségességéről.

A regisztráció alatt turnusokba és csoportokba osztott szerelni vágyók első turnusa a tervek szerint 11.30-kor kezdődik, és 12.00-ig egy elméleti bemutatót láthatnak arról, hogy mit és hogyan lehet beállítani a kerékpár fékein és váltóin, illetve a defektszereléssel kapcsolatban.

12.00 és 13.00 között ugyanezt a gyakorlatban, saját kezűleg végezhetik el az arra vállalkozók, ha szükséges, akkor a saját kerékpárjukon, egyébként egy bemutató biciklin.

Ez után valószínűleg egy rövid ebédszünet fog következni, aztán megismételjük az előbbi procedúrát a második turnusnak is. Az első félórában (13.00-13.30) elméleti, majd 13.30-tól gyakorlati szerelés.

Természetesen a csoportokhoz helyben is lehet csatlakozni, nem csak azok szerelhetnek, akik a nap kezdetén jelentkeztek. A gyakorlati szereléshez kesztyűt tudunk adni, tehát az olaj és sár ne rémítsen vissza senkit! :)

Pénteken és szombaton is hasonló program várható, az érdeklődés és az időjárás függvényében.

Főleg azokat várjuk a programok szerelős részére, akik nem, vagy kevéssé értenek a fékek és váltók beállításához, valamint a defektszereléshez. Különösképpen azokra számítunk, akik úgy érzik, hogy kerékpárjuk nem működik megfelelően, és nem tudják, hogy ez mitől van. Természetesen bárki más is jöhet, örömmel várunk minden kedves kerékpárost!

1 megjegyzés: